Порошенко скасував пільги Ющенку, Азарову, Януковичу, Литвину та іншим екс-чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко скасував пільги Ющенку, Азарову, Януковичу, Литвину та іншим екс-чиновникам

Казна та Політика
4215
Президент України Петро Порошенко скасував чинність президентських розпоряджень, виданих у 1992-2010 рр., що в основній масі стосуються обслуговування та забезпечення низки високопоставлених чиновників.
Як повідомляється на сайті глави держави, з частини з цих розпоряджень знято позначку “публікації не підлягає”.
Серед них – розпорядження “Про матеріально-побутове забезпечення Юхима Звягільського”, видане після припинення виконання ним повноважень прем’єр-міністра, й аналогічне – “Про матеріально-побутове та медичне забезпечення Миколи Азарова”, видане після призначення його на посаду першого віце-прем’єра.
Також анульовано розпорядження “Про забезпечення обслуговування та охорони прем’єр-міністра України Віталія Масола”, низку розпоряджень про обслуговування та безпеки колишніх прем’єрів Євгена Марчука, Павла Лазаренка, Валерія Пустовойтенка, Віктора Ющенка, Анатолія Кінаха, Віктора Януковича.
Також скасовані і дозволені до опублікування розпорядження “Про соціально-побутове забезпечення колишнього голови Національного банку України Володимира Стельмаха”, про пенсійне забезпечення, медичне, побутове та інше обслуговування екс-в.о. прем’єра Василя Дурдинця і на той час голови МЗС Анатолія Зленка, а також “Про обслуговування колишнього голови Верховного Суду України Василя Маляренка”.
Крім того, скасовані розпорядження “Про обслуговування будинками відпочинку Господарського управління Кабінету міністрів України”, три виданих у різні роки розпорядження “Про медичне, побутове та інше обслуговування колишнього голови Конституційного суду України”, а також аналогічне розпорядження щодо екс-першого секретаря РНБО Володимира Горбуліна.
Серед скасованих розпоряджень також – “Про довічне грошове утримання, медичне, побутове, транспортне та інше обслуговування колишнього голови Верховної Ради України Володимира Литвина”, “Про обслуговування колишнього голови Верховної Ради України Олександра Ткаченка”, “Про обслуговування колишнього прем’єр-міністра України Вітольда Фокіна”, а також низка змін до розпоряджень, зокрема, щодо утримання Януковича.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас