14-й пішов: у банк "Золоті ворота" ввели тимчасову адміністрацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

14-й пішов: у банк "Золоті ворота" ввели тимчасову адміністрацію

Кредит&Депозит
2979
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк “Золоті ворота” на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним, повідомляється на сайті фонду. За інформацією фонду, тимчасова адміністрація введена строком на 3 місяці, до 4 листопада. Тимчасовим адміністратором банку фонд призначив Валерія Єрмака.
Банк “Золоті ворота” став 14-м банком, в якому від початку року введено тимчасову адміністрацію. Фонд гарантування нагадує, що в період дії тимчасової адміністрації вкладники банку можуть отримати свої кошти за депозитами термін дії яких закінчився, і за поточними рахунками.
Виплати будуть проводитися в розмірі вкладу та відсотків, нарахованих на день визнання банку неплатоспроможним, в межах 200 тис. грн.
Від початку року Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію у 13 банків, у тому числі в “Єврогазбанк”, “Фінростбанк”, “Старокиївський банк”, “Автокразбанк”, “Західінкомбанк”, “Південкомбанк”, “Промекономбанк”, “Інтербанк”, “Форум” ,“Меркурій”, “Брокбізнесбанк”, “Реал Банк”, “Даніель”.
Нагадаємо, банк “Золоті ворота” працює на ринку України з 1993 року і входить до групи невеликих фінустанов за активами. За інформацією НБУ, основними власниками банку є харківський мільйонер Яків Кузнєцов з часткою 19,15%, Вадим Вишневський – 12,19%, Євген Черняк – 10,07%. “Володимир-Волинська птахофабрика” входить до десятки найбільших птахівницьких підприємств України з місячним обсягом виробництва 2 тис. тонн.
На початку липня “Володимир-Волинська птахофабрика”, яка була основним акціонером банку “Золоті ворота”, продала свої акції обсягом 25,03% капіталу банку фізичній особі.
Наприкінці травня банк “Золоті Ворота” звернувся до Нацбанку з проханням надати стабілізаційний кредит на суму 100 млн грн для підтримки ліквідності. З 10 червня банк закрив всі свої каси і ввів обмеження на зняття готівки на рівні 200 грн в день.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас