Виробництво сухого знежиреного молока в Україні збільшилося на 52% - УКАБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво сухого знежиреного молока в Україні збільшилося на 52% - УКАБ

Аграрний ринок
486
За даними Держстату, у першому півріччі 2014 року в Україні було вироблено понад 27 тис. т сухого знежиреного молока, що на 52% перевищує аналогічні показники попереднього року. Про це повідомили в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.
Внаслідок складних торговельних відносин з Росією останніми роками спостерігалася певна переорієнтація виробництва молочної продукції: скорочення виробництва сирів і зростання виробництва іншої молочної продукції. Цього року відносини з Росією ускладнилися і вже на початку квітня Росія заборонила експорт сирів для низки українських підприємств. Внаслідок цього процес переорієнтації виробництва молочної продукції значно прискорив свої темпи.
За результатами перших шести місяців виробництво жирних сирів зменшилося на 18,5% порівняно з першим півріччям 2013 року і становило 66 тис. тонн. Проте мало місце зростання виробництва іншої молочної продукції, насамперед, це стосується масла і сухого знежиреного молока. Виробництво масла в першому півріччі збільшилося на 34% – до 55,8 тис. т. Разом з виробництвом цих молочних продуктів збільшився і їхній експорт. Основними експортними ринками збуту для сухого молока були Казахстан, Росія, Бангладеш, Нігерія, Єгипет та інші.
“Як відомо, з 28 липня Росія повністю заборонила експорт української молочної продукції на свій ринок. Таким чином, надалі триватиме переорієнтація виробництва молочної продукції та диверсифікація ринків збуту. Додатковим шансом для галузі є вихід на європейський ринок. Для цього Україна має успішно пройти інспектування з боку фахівців Європейської комісії SANCO, яке заплановане на кінець вересня-початок жовтня 2014 року. Виробники очікують підписання Президентом Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів”, прийнятого 22 липня 2014 року, що є передумовою успішного проходження перевірки”, – повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас