Виробник соків "Вітмарк-Україна" змушений скоротити виробництво через закриття російського ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник соків "Вітмарк-Україна" змушений скоротити виробництво через закриття російського ринку

Аграрний ринок
1114
Компанія “Вітмарк-Україна” (ТМ Jaffa, “Наш Сік”, “Просто фрукти”) очікує значного зниження обсягів виробництва сокової продукції у зв’язку з рішенням Росспоживнагляду зупинити поставки української продукції.
“За перше півріччя 2014 року нашим підприємством експортовано в РФ 1,6 млн л сокової продукції. У другому півріччі ми планували експортувати в РФ таку ж кількість сокової продукції, однак загальна заборона на ввезення на територію РФ сокової продукції українських виробників виключає експорт і сокової продукції нашого підприємства. Це призведе до значного скорочення обсягів виробництва, отже, до істотного скорочення податкових відрахувань”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі компанії.
У компанії заявили про відсутність фактів офіційних претензій з боку Росспоживнагляду до якості продукції Одеського заводу дитячого харчування, а також до її маркування.
“Вітмарк-Україна” нагадує: основною причиною заборони Росспоживнагляд назвав невідповідність вимогам технічних регламентів Митного союзу. При цьому на етикетці українських соків вказується єдиний знак обігу продукції на ринку держав-членів Митного союзу – “ЕАС”.
“Вся експортована в Росію продукція відповідає вимогам законодавства цієї країни і супроводжується всіма необхідними документами, що підтверджують її якість і безпеку, зокрема, свідоцтвами про державну реєстрацію та сертифікатами, що свідчать про відповідність нашої продукції закону РФ № 178-Ф3 “Технічний регламент на сокову продукцію з фруктів і овочів”. За рішенням Євразійської економічної комісії (№ 880), зазначені документи діють до 15 лютого 2015 року”, – зазначає компанія.
Компанія відзначає, що на етикетці її продукції єдиний знак обігу продукції на ринку держав-членів МС – “ЕАС” – не вказується, отже, вищевказаних підстав для заборони її ввезення в Росію не існує.
“Вітмарк-Україна” експортує продукцію в 20 країн світу. У 2011 році дитяче харчування “Чудо-чадо” було визнано кращим продуктом дитячого харчування на російському ринку на конкурсі “ПродЕкспо” у Москві.
“Ми декларуємо максимальну готовність до конструктивної співпраці з усіма контролюючими та перевіряючими органами, в тому числі і в Російській Федерації, для зняття необґрунтованої заборони”, – повідомили в компанії.
Ринок РФ займає близько 20% у загальному обсязі експортних продажів “Вітмарк-Україна”.
Як повідомлялося, Росспоживнагляд з 29 липня заборонив ввезення на територію РФ української сокової продукції, в тому числі для дитячого харчування.
“Вітмарк-Україна” – один з найбільших виробників на ринку соків, нектарів, соковмісних напоїв, дитячого харчування, пюреподібних і концентрованих напівфабрикатів. Виробляє продукцію під ТМ Jaffa, “Наш Сік”, “Просто Фрукти”, “Джусик”, “Чудо-Чадо”, “Соковита” і Aquarte.
Основною виробничою базою компанії “Вітмарк-Україна” є “Одеський консервний завод дитячого харчування”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас