Призовників обирають за спеціальністю, а не за регіоном: не всіх, кого викликали до військкомату, відправлять в зону АТО, - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Призовників обирають за спеціальністю, а не за регіоном: не всіх, кого викликали до військкомату, відправлять в зону АТО, - РНБО

Казна та Політика
2844
При проведенні часткової мобілізації головними критеріями відбору є спеціалізація військових і стан їхнього здоров’я, а не область проживання.
Про це розповів на брифінгу у п’ятницю представник РНБО Андрій Лисенко.
Він розповів, що військові комісаріати зараз здійснюють моніторинг і реєстрацію наявних ресурсів за різними військовими спеціалізаціями.
“Це не означає, що всіх, кого викликали у військкомат, відправлять до зони АТО. Зараз триває перевірка наявних ресурсів, які необхідні. Геодезистів або фінансистів зараз призивати не будуть”, – пояснив Лисенко.
“Є вимоги, хто потрібен за фахом. Є військова облікова спеціальність у кожного військового, і саме за цими спеціальностями запрошують до військкоматів, щоб розрахувати, скільки людей потрібно”, – додав він.
За його словами, область проживання призовників не має ніякого значення, а вирішальними є їхня спеціалізація і стан здоров’я.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас