Зменшення пасажиропотоку змусило лоукостерів підняти ціни на квитки - але скоро ситуація вирівняється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зменшення пасажиропотоку змусило лоукостерів підняти ціни на квитки - але скоро ситуація вирівняється

1024
Зменшення пасажиропотоку в Україні призвело до зміни в пропорціях вартості авіаквитків. Наприклад, через низьку навантаженість лоукост Wizz Air Україна скасував рейси Харків-Кутаїсі, Донецьк-Кутаїсі та Львів-Кутаїсі. Частина пасажирів побажали отримати назад гроші за куплені квитки. А інша частина – полетіти в Кутаїсі із Києва.
“Ми перерезервували цих пасажирів на рейс із Києва, що призвело до того, що він одразу став майже заповненим. І це призвело до того, що решта вільних місць продавались за набагато вищою ціною. Це виходить із нашої цінової структури – чим ближче до вильоту, тим дорожчі квитки”, – пояснив генеральний директор Wizz Air Україна Акош Буш.
За словами гендиректора, цей період зараз йде до завершення і скоро ціни вирівняються до звичного балансу.
Іншою причиною завищених цін стало зменшення ємності авіаліній – у планах компанії було оперувати 5-ма бортами, натомість доводиться обходитись 2-ма. “Через це нам або треба було відшкодувати вартість квитків пасажирам, або якось їх розмістити на двох бортах, які залишились. У результаті маршрути виявились майже повними ще за 4 місяці раніше, ніж вони заповнювались зазвичай”, – додав комерційний директор компанії Вадим Третяк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас