Банк Москви може приєднатися до української "дочки" ВТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Москви може приєднатися до української "дочки" ВТБ

Фондовий ринок
715
Банк Москви припускає варіант приєднання своєї української “дочки” до банку “ВТБ Україна”, сказав журналістам президент – голова правління Банку Москви Михайло Кузовлєв.
“На сьогодні ми перебуваємо в пошуках серйозного інвестора, який задовольняв би вимогам Нацбанку України. Варіант приєднання “БМ Україна” до “ВТБ Україна” також розглядаємо”, – сказав він.
Банк Москви вже декілька років намагається продати свій український актив – БМ банк. Основним претендентом на купівлю кредитної організації вважався “Смарт-холдинг” українського бізнесмена Вадима Новінського. Однак згодом угода зірвалася, а основний банківський актив Новінського – банк “Форум” – був визнаний неплатоспроможним.
Рада директорів Банку Москви в середині липня прийняла рішення припинити участь у БМ банку у зв’язку з продажем активу групі міжнародних інвесторів. Угода мала закритися до кінця третього кварталу.
За даними Нацбанку України, БМ банк на 1 січня 2014 року посідав 65-е місце за розміром активів серед 180 діючих у країні банків. “ВТБ Україна” входить до топ-15 найбільших українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас