Кількість інспекцій та чисельність держслужбовців оптимізують у 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість інспекцій та чисельність держслужбовців оптимізують у 4 рази

Казна та Політика
1263
Уряд України в рамках зменшення видатків державного бюджету на утримання органів центральної виконавчої влади має намір скоротити кількість інспекцій, контролюючих органів та департаментів міністерств до 20 з 80.
Як повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, такі плани оприлюднив віце-прем’єр – голова Мінрегіону Володимир Гройсман під час розширеної наради з представниками міністерств і контролюючих органів 30 липня.
“У чотири рази оптимізуємо кількість інспекцій, чисельність держслужбовців, відповідно скоротиться фінансування”, – цитується в повідомленні Гройсман.
За повідомленням, на сьогодні витрати держбюджету на утримання інспекцій та контролюючих органів становлять понад 24 млрд грн на рік, при цьому “за рахунок хабарів щороку виводиться в тінь, за різними оцінками, майже 100 млрд грн”.
“Тиск на бізнес уповільнює економічний розвиток і призводить до вимивання коштів з економії держави. Нам необхідно ліквідувати цей тіньовий сегмент”, – зазначив Гройсман.
Він також нагадав, що раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив скоротити витрати на утримання органів центральної виконавчої влади на 70%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас