"Укравтодор" має намір удосконалити нормативну базу застосування дорожньої розмітки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" має намір удосконалити нормативну базу застосування дорожньої розмітки

Казна та Політика
378
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) має намір удосконалити нормативну базу застосування матеріалів і технологій, що використовуються для дорожньої розмітки.
Як повідомили в держагентстві, зокрема, на сьогодні переглядаються стандарти і технічні вимоги, що стосуються фарб для розмітки проїзної частини автомобільних доріг, а також матеріалів для горизонтальної розмітки з світловідбиваючими властивостями.
Крім того, в Україні з 2012 року діють технічні вимоги та стандарти випробувань для скляних світлоповертаючих мікрокульок для горизонтальної розмітки автомобільних доріг, а також для полімерних стрічок для горизонтальної розмітки і для пластиків/спрей-пластиків холодного та гарячого нанесення для горизонтальної розмітки автодоріг.
“При реалізації заходів з підвищення безпеки дорожнього руху в обов’язковому порядку влаштовують і оновлюють дорожню розмітку. Сьогодні для цього використовують зносостійкі матеріали (фарби, скляні мікрокульки, термопластики, холодні пластики і полімерні стрічки). Застосування таких матеріалів значно підвищує довговічність розмітки, вона стає добре видимою для водіїв у нічний час, а також забезпечує протягом терміну її служби відповідність вимогам нормативних документів”, – повідомили агентству в “Укравтодорі”.
Крім того, в держагентстві відзначають, що на дорогах вищих категорій розмітка влаштовується за технологією, яка забезпечує створення шумового ефекту при наїзді на неї. Сукупність таких заходів значно покращує безпеку дорожнього руху.
Як повідомлялося, за даними “Укравтодору” обсяг робіт з ремонту доріг в 2013 році скоротився практично в два рази – з понад 1 тис. км у 2012 році до трохи більше 600 км.
Планується, що в 2014 році “Укравтодор” направить на будівництво та ремонт доріг 6,7 млрд грн, отриманих від розміщення облігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас