Черговий удар в торговельній війні: Росія заборонила ввезення українських соків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговий удар в торговельній війні: Росія заборонила ввезення українських соків

Аграрний ринок
3022
Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію Росії соку з України. “З метою захисту прав споживачів з 29.07.2014 припинено ввезення на територію Російської Федерації української сокової продукції, в тому числі для дитячого харчування”, – повідомили в прес-службі Росспоживнагляду.
У службі заявили, що інформація про заборону українських соків направлена до Федеральної митної служби і регіональних управлінь Росспоживнагляду. За даними відомства, при здійсненні федерального державного санітарно-епідеміологічного нагляду та федерального державного нагляду у сфері захисту прав споживачів виявлено, що українська сокова продукція не проходила держреєстрацію на відповідність вимогам технічних регламентів Митного союзу, при цьому на її етикетці вказано єдиний знак обігу продукції на ринку держав Митного союзу – “ЕАС”.
Раніше Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії кондитерської продукції української корпорації “Рошен”, а також сирів, плодоовочевих і рибних консервів.
23 липня голова Росспоживнагляду Анна Попова заявила, що у санітарної служби є багато претензій до української харчової продукції.
“На жаль, список розширився. Продукція віднесена до ризикової. Наш контроль показує, що, на жаль, можливе і подальше його розширення. Проби проводяться у всіх суб’єктах РФ різними лабораторіями, результати ідентичні – широкий перелік продукції на сьогодні не відповідає вимогам”, – сказала А.Попова.
“Перелік цієї продукції розширюється: від дитячих соків, від пива, від овочевих консервів до молочної продукції”, – заявила вона.
З 28 липня, за рішенням Россільгоспнагляду, Росія обмежила ввезення молока та молочної продукції з України.
“Проаналізувавши ті ризики, які посилилися останнім часом, ми дійшли висновку, що українські колеги не контролюють ситуацію з використанням антибіотиків та іншими небезпечними речовинами. Схоже, шлях антибіотиків до інших молочних продуктів починається з сухого молока та сухої сироватки, де їхня концентрація збільшується десятикратно”, – заявив раніше “Інтерфаксу” голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, коментуючи заборону з 28 липня на поставки молока та молочної продукції з України.
Росія також заборонила ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі та в поштових посилках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас