У Китаї одного з найвпливовіших членів Компартії запідозрили в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї одного з найвпливовіших членів Компартії запідозрили в корупції

Світ
234
Стосовно колишнього керівника служби безпеки Китаю 72-річного Чжоу Юнкана (Zhou Yongkang) розпочато розслідування.
Про це повідомляє “Сіньхуа”.
Політика звинувачують у “серйозних дисциплінарних порушеннях”. Як зазначає AFP, влада КНР зазвичай використовує цей термін для позначення корупції.
Розслідуванням займеться Центральна комісія КПК з перевірки дисципліни. Експерти вважають, що найближчим часом політика можуть заарештувати.
Чжоу Юнкан залишив посаду керівника служби безпеки в 2012 році. Він вважається одним з найвпливовіших людей в Комуністичній партії Китаю.
Екс-главу служби безпеки КНР називають союзником засудженого за отримання хабарів китайського політика Бо Сілая. Зв’язок з ним може стати одним з пунктів обвинувачення Чжоу Юнкана.
Майже 40 років китайські правоохоронні органи не вели слідство стосовно тих, хто входить або раніше входив до Постійного комітету Політбюро ЦК КПК. Чжоу Юнкан може стати найбільш високопоставленим китайським чиновником, які опинилися в центрі корупційного розслідування з часів Культурної революції.
Чжоу Юнкан займав пост міністра громадської безпеки КНР в 2003-2007 роках. У 2007-2012 роках він входив до Постійного комітету Політбюро ЦК КПК і очолював Комісію з політичних та правових питань. На цій посаді він курирував органи безпеки і суди.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас