МВФ закликав владу України виконати "пакет заходів" - для продовження програми кредитної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ закликав владу України виконати "пакет заходів" - для продовження програми кредитної допомоги

Кредит&Депозит
2170
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард закликає владу України продовжувати здійснення намічених реформ, у тому числі пакета заходів, необхідних для завершення першого перегляду кредитної програми співпраці з Фондом stand-by.
Як йдеться в повідомленні МВФ у вівторок, К.Лагард обговорила останні політичні події і зусилля української влади щодо впровадження реформ, підтриманих програмою МВФ на зустрічі з головою Національного банку України Валерією Гонтарєвою й міністром закордонних справ Павлом Клімкіним 28 липня в Вашингтоні.
МВФ 30 квітня затвердив кредитну програму stand-by для України на SDR10, 976 млрд (близько $17,1 млрд), розраховану на два роки. На початку травня Фонд перерахував перший транш SDR2,058 млрд (близько $3,2 млрд), з яких SDR1,29 млрд (близько $2 млрд) – уряду на підтримку бюджету.
Місія МВФ прибула в Україну для першого перегляду програми 24 червня і працювала до 18 липня. У рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу та державного бюджету на 2014 рік, у тому числі у зв’язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях.
Минулого тижня президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провели телефонні розмови з К.Лагард, під час якого запевнили у готовності країни виконати всі зобов’язання в рамках програми stand-by. За словами глави держави, українська влада разом з місією МВФ розробила скоригований подальший план реформ для реалізації програми з метою подальшого узгодження на Раді директорів МВФ, яка очікується у другій половині серпня.
Зі свого боку, К.Лагард застерегла українських політиків від популізму і зайвих обіцянок під час передвиборної кампанії, оскільки в умовах поточної фінансово-економічної ситуації в країні вони не зможуть бути реалізовані.
У разі позитивного рішення ради директорів Україна отримає другий транш кредиту на суму близько $1,4 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас