ЄБРР і "Бруклін-Київ" підписали кредитний договір на $60 млн на будівництво зернового терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР і "Бруклін-Київ" підписали кредитний договір на $60 млн на будівництво зернового терміналу

Кредит&Депозит
357
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підписав договір про надання кредиту на $60 млн з ТОВ “Бруклін-Київ”, однією з провідних приватних стивідорних компаній України, яка будує зерноперевалочний термінал з прогнозованою пропускною здатністю 4,5 млн тонн зерна на рік в Одеському морському порту.
Як повідомила прес-служба ЄБРР, проект реалізується відповідно до угоди між ТОВ “Бруклін-Київ” і компанією Louis Dreyfus Commodities, одним зі світових лідерів агропромислового бізнесу, яка передбачає створення спільного підприємства для розробки терміналу та управління ним, а також ведення супутньої діяльності.
На думку фахівців ЄБРР, крім вирішення проблеми дефіциту сучасних глибоководних портових зерноперевалочних потужностей в Україні, проект буде корисний для регіону завдяки створенню робочих місць і підвищенню економічної активності.
Банк відзначає, що зважаючи на рекордні врожаї зернових в Україні в останні роки країна стає все більш важливим ринком глобальних поставок зернових.
“Проект посилить позиції Одеси як великого зернопереробного вузла, а також підтримає економічне зростання в Україні. Він є елементом стратегії ЄБРР з підтримки комплексних транспортних рішень в країнах наших операцій”, – цитується в прес-релізі банку директор ЄБРР з питань транспорту Сью Барретт.
Стивідорна компанія “Бруклін-Київ” оперує причалами Хлібної гавані Одеського порту з вересня 1994 року. Спеціалізація: перевалка зернових вантажів навалом, металопродукції, рудних вантажів.
ЄБРР станом на 1 липня 2014 року виділив Україні понад EUR9,2 млрд ($12,3 млрд) у рамках 329 проектів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас