Спеціальний статус партнера США надасть Україні нові можливості співпраці - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спеціальний статус партнера США надасть Україні нові можливості співпраці - МЗС

Казна та Політика
554
Питання надання Україні спеціального статусу партнера зараз обговорюється в США, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“І в конгресі, і в сенаті є готовність і далі надавати сприяння Україні, США вже надають таку допомогу. І, звичайно ж, зараз обговорюється питання надання Україні спеціального статусу союзника, і в рамках цього статусу у нас будуть нові унікальні можливості”, – сказав міністр в інтерв’ю “Голосу Америки” під час робочого візиту до США.
Він поінформував, що обговорив з американськими партнерами широке коло питань, в тому числі з приводу допомоги з боку США, їхньої солідарності та сприяння реалізації реформ в Україні у сфері верховенства права, економіки, а також реалізації мирного плану президента України.
“Дуже важливо, що я почув про підтримку, готовність та бажання здійснювати це в практичному вимірі”, – підкреслив П.Клімкін.
Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що за нинішньої ситуації може бути доцільно просити конгрес США надати спеціальний статус Україні, як Ізраїлю, Австралії, Філіппінам, які є союзниками поза блоком НАТО, для вирішення проблем безпеки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас