Слідом за повною забороною молочки з України РФ заборонить поставки кондитерських виробів - Россільгоспнагляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за повною забороною молочки з України РФ заборонить поставки кондитерських виробів - Россільгоспнагляд

Казна та Політика
874
Керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт вважає, що слідом за молоком і молочною продукцією з України слід заборонити і ввезення кондитерських виробів, під час виробництва яких використовуються сухе і згущене молоко, вершки.
“Якщо ми заборонили ввезення сухого молока, сироватки та іншої небезпечної молочної продукції, то незрозуміло, чому ми продовжуємо імпортувати цукерки та інші кондитерські вироби, під час виробництва яких ця продукція використовується”, – заявив С.Данкверт.
За його словами, система постачання продукції за кордону повинна передбачати такий порядок: вся сировина, яка використовується при виготовленні продукції, що ввозить з країн-постачальників, має перевірятися за принципом “від поля до прилавка”.
“Ця сировина повинна надходити тільки з атестованих на експорт до Росії підприємств, а оскільки на сьогодні в Україні немає таких підприємств, то не може бути й кондитерських виробів, при виробництві яких використовується небезпечне молоко”, – заявив С.Данкверт.
Як повідомлялося, Росія з 28 липня заборонила постачання молока та молочної продукції з України, мотивуючи це неодноразовим виявленням в ній антибіотиків тетрациклінової групи та іншими порушеннями. Ця заборона поширюється на сири, а також на так звану молокомістку продукцію, під час виробництва якої частина молочного жиру замінюється на жир рослинний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас