"Західінкомбанк" - банк сина Юрія Іванющенка - буде ліквідовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Західінкомбанк" - банк сина Юрія Іванющенка - буде ліквідовано

Кредит&Депозит
589
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію “Західінкомбанку” на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації.
Фонд призначив ліквідатором банку Ігоря Яремчишина і запропонував вкладникам для отримання відшкодувань за вкладами звертатися до установ банку “Хрещатик” з 30 липня до 9 вересня.
Виплати гарантованої суми відшкодування будуть здійснюватися відповідно до загального реєстру вкладників. Відшкодування вкладникам, які з якихось причин не звернуться за відшкодуванням у вказаний строк, будуть проводитися за індивідуальними зверненнями до фонду.
Нагадаємо, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в “Західінкомбанк” строком на 3 місяці з 29 травня на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним. Фонд почав виплати гарантованих відшкодувань вкладникам “Західінкомбанку” через установи банку “Хрещатик” з 27 червня. 16 липня фонд повідомив про намір направити до НБУ пропозицію про ліквідацію “Західінкомбанку” у зв’язку з відсутністю інвесторів, охочих брати участь у виведенні банку з ринку.
“Західінкомбанк” працює на ринку України з 1993 року і входить до групи невеликих. За інформацією Національного банку, власником контрольного пакета акцій банку є Арсен Іванющенко, що проживає в Єнакієвому Донецької області, син нардепа Юрія Іванющенка, через компанію “Паррокс Корпорейшн Лімітед”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас