Росія з 28 липня забороняє ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі та поштою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія з 28 липня забороняє ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі та поштою

Аграрний ринок
1033
Росія з 28 липня забороняє ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі та у поштових відправленнях, повідомляє Россільгоспнагляд.
Це рішення прийнято у зв’язку з численними порушеннями російського законодавства і фактичною відмовою української сторони від переговорів, уточнює служба.
За повідомленням, Россільгоспнагляд від початку поточного року присік 182 спроби ввезення з території України картоплі і саджанців плодових і декоративних культур без фітосанітарних сертифікатів. При цьому, відповідно до Митного кодексу України, рішення про відмову від проведення фітосанітарного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України приймається не фахівцями Держветфітослужби, а посадовими особами митної служби.
За таких умов спроби ввезення рослинної продукції з України до Росії з порушенням законодавства Митного союзу не припиняються, підкреслює Россільгоспнагляд.
Зокрема, в міжнародному пункті пропуску “Грайворон” Бєлгородської області в ручній поклажі громадянина, що в’їжджає на територію Росії з України, було виявлено 7 кг картоплі, в якій виявлено карантинний об’єкт – золотисту картопляну нематоду.
Всього від початку цього року в ручній поклажі та багажі пасажирів, що прибувають з території України, виявлено п’ять видів карантинних для Росії об’єктів – амброзія полинолиста, ценхрус малоквітковий, західний (каліфорнійський) квітковий трипс, золотиста картопляна нематода, картопляна міль.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас