Виборів мера у Черкасах не буде? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виборів мера у Черкасах не буде?

54
Соснівський райсуд Черкас задовольнив скаргу про визнання незаконним рішення сесії міськради про проведення 6 липня виборів міського голови Соснівський районний суд задовольнив скаргу про визнання незаконним рішення сесії міськради про проведення 6 липня виборів мера. Про це заявив мер Черкас Анатолій Волошин на першій прес-конференції після свого повернення (за рішенням суду) у крісло мера, передає кореспондент агентства "Обозреватель" у Черкасах.
Відповідно, на думку мера, припинив свою роботу міськвиборчком. Волошин також заявив, що після подачі до суду скарги про незаконність нового (обраного в період "змушеної відпустки") мера роботу виконкому автоматично припинено. За словами Волошина, "це не значить, що виконавчу владу в місті паралізовано — відділи та управління вирішують усі питання, сутужніше стало тільки міському голові, який узяв на себе й функції заступників". Утім, зазначив мер, до труднощів йому не звикати. Волошин сказав також, що не знає, чи ходять зараз його зами на роботу, але факт, що "вони нічого не підписують". Мер спростував слухи про те, що він збирається розпустити Черкаську міськраду, помщаючись за те, що депутати наприкінці лютого достроково припинили його повноваження. "Ані в думках, ані в рішеннях цього не було і немає, — сказав він. — Я вдячний долі за те, що в мене був час осмислити свою поведінку, і я тепер розумію, що поганий мир краще за добру війну. Тільки консолідована влада здатна ефективно вирішувати проблеми городян". Журналістів цікавило, чому так довго не збирається сесія. На це питання за мера відповів секретар міськради Анатолій Джоболда, який зазначив, що він як секретар не може зібрати сесію без відповідного рішення міського голови, а такого рішення поки не було. Джоболда також повідомив, що на останньому пленарному засіданні до порядку денного було внесене питання про політичну ситуацію, що склалася у Черкасах. "Зараз фракції проводять консультації із цього питання, — сказав він. — Коли консультації закінчаться, сесія продовжить роботу".
Після прес-конференції мера перед представниками ЗМІ виступив представник антиволошинської опозиції у міськраді — депутат Михайло Мушиєк. Він висловив свою точку зору на причини довгої перерви у роботі сесії: "Депутати схиляються до думки подати апеляцію на рішення суду, що скасував відставку мера. Волошин цього боїться, й тому не скликає сесію". Мушиєк повідомив, що група депутатів збирає підписи для проведення позачергової сесії міськради, котра "може відкритися вже у середу". Депутат Мушиєк, уже зареєстрований кандидатом у мери, також спростував твердження Волошина про те, що міська виборча комісія припинила роботу: "Припинити роботу міськвиборчкому навіть після рішення суду про скасування виборів може тільки сесія міськради, а доти міськвиборчком працює і продовжуватиме працювати".
Як повідомили кореспондентові агентства "Обозреватель" у місквиборчкомі, комісія справді продовжує роботу "в умовах правового хаосу та повної відсутності фінансування". Члени місквиборчкому вже двічі зверталися із листами до мера та до секретаря міськради, вимагаючи "прийняти якесь певне рішення щодо виборів та щодо місквиборчкому". Оскільки на жодний лист відповіді так і не було, у вівторок місквиборчком сповістив про наявну ситуацію прокуратуру. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас