НБУ: банк "Форум" реанімувати неможливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: банк "Форум" реанімувати неможливо

Кредит&Депозит
1650
Голова Національного банку Валерія Гонтарєва вважає, що банк “Форум” реанімувати неможливо.
“Моя позиція незмінна. Банк не можна реанімувати. Я зустрічалася з членами громадської ради Нацбанку, з ініціативною групою вкладників банку “Форум”, і з Вадимом Новинським. Я сказала йому, що при мені він би навіть не потрапив до списку інвесторів, які можуть претендувати на купівлю банку “Форум” на тендері. Адже банк і пішов на ліквідацію тому, що вкладники відмовилися від його пропозиції з конвертації депозитів в облігації та акції. Більше того, якби Вадим Новинський виграв цей тендер і отримав би назад банк “Форум”, після першого ж стрес-тесту йому необхідно було б докапіталізувати банк на мільярди гривень. Мені така позиція незрозуміла”, – сказала Гонтарєва.
Вона додала, що при НБУ створена робоча група, яка займатиметься роз’ясненням стану справ у проблемних банків.
“Також під контролем суспільства слід провести відкриті й прозорі торги активами Банку Форум, і всі побачать їхню якість і зможуть їх купити”, – сказала вона.
Нагадаємо, Національний банк України відкликав банківську ліцензію і вирішив ліквідувати банк “Форум”, після того як тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів не змогла знайти гідного інвестора для порятунку установи. Під час пошуку на нього претендував Новинський, проте врешті-решт його пропозиція була визнана незадовільною.
“Форум” працював на ринку з 1994 року і входив до групи великих банків.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас