Apple вирішила зіграти по-крупному: вона випустить 80 млн iPhone 6 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple вирішила зіграти по-крупному: вона випустить 80 млн iPhone 6

Технології&Авто
1319
Apple вирішила зіграти по-крупному. У експертів вже немає жодних сумнівів, що компанія випустить одразу дві моделі смартфонів в кінці літа або на початку осені. Щоб задовольнити попит, Тім Кук віддав підрядникам наказ: до вересня зібрати 80 млн гаджетів.
Найбільше замовлення в історії
Компанія з Купертіно вже не вперше дивує масштабністю своїх планів: коли на ринку з’явилися iPhone 5S і 5C, азіатські заводи виготовили, за різними оцінками, 50 або навіть 60 млн смартфонів. Попит на iPhone 5C виявився трохи менше жвавий, ніж очікувалося, але для Apple це не стало серйозною проблемою. Нагадаємо, що Тім Кук колись розробив унікальну логістичну систему, яка дозволяє компанії моментально підлаштовуватися під ринкові умови.
Цього разу було прийнято рішення зібрати 70-80 млн iPhone 6 у двох варіантах – з діагоналлю екрана 4,7 і 5,5 дюйма. Це найбільше замовлення в історії Apple і, швидше за все, всієї індустрії гаджетів. Досі Тім Кук та інші топ-менеджери Apple стверджували, що фаблети, тобто смартфони з екраном більш ніж 5 дюймів, не найкраща ідея, оскільки їх незручно тримати. Компанія спиралася на власний формат дисплея, з іншими пропорціями, і багато хто жартували на тему триваючого “подовження” iPhone. Якщо інформація від інсайдерів підтвердиться, це означатиме, що Apple все ж таки змінила стратегію і тепер діє в загальному тренді.
Підрядники винаймають співробітників
Найбільші партнери Apple – Foxconn і Pegatron – мають розпочати виробництво моделі iPhone з екраном 4,7 дюйма в серпні, а більш велику версію у вересні почне збирати Hon Hai. За інформацією від джерел Wall Street Journal, Foxconn і Pegatron активно готуються до виконання замовлення і винаймають сотні нових працівників. Це звучить майже як сенсація, адже у Foxconn, наприклад, і так мільйон співробітників. Повністю рекордне замовлення на виробництво iPhone 6 має бути виконане до грудня.
Відомо, що нові iPhone будуть засновані на металевому каркасі і задня частина, мабуть, буде знову виконана з алюмінію. Пристрої будуть доступні в декількох колірних варіантах. Цікаво, чи стане Apple розділяти дві моделі за тим самим принципом, що й iPhone 5S і 5C, позиціонуючи один гаджет як дорогий і престижний, а другий як молодіжний і доступний.
Дорогоцінне скло
І ще один слух: смартфони таки оснастять сапфіровим склом. Раніше Apple уклала партнерську угоду з компанією GT Advanced Technologies, яка займається розробкою сапфірового скла, причому спеціалізується на технології, що дозволяє забезпечити таким склом досить великі девайси. Тепер в штаті Арізона у Apple і GT Advanced Technologies є фабрика, на якій виробляється матеріал. От тільки досі компанія Тіма Кука його ніде не застосовувала, крім сканера відбитка пальця Touch ID для iPhone 5S. Зрозуміло, сапфірове скло відмінно підходить для смарт-годинника iWatch. Але Apple хоче навчитися робити великі дисплеї і розпочати може саме з iPhone 6.
Світове панування
За допомогою нових моделей Apple спробує вкотре захопити Китай, адже хто володіє ринком КНР, той може претендувати і на світове панування. Є інформація про те, що в Піднебесній вже поширюються листівки, в яких сказано, що смартфони нового покоління з’являться на полицях магазинів 19 вересня. Упор в Китаї Apple, швидше за все, буде робити саме на фаблет, тобто на варіант iPhone 6 з екраном 5,5 дюйма. На сьогодні частка Apple на ринку смартфонів становить 18%. На першому місці Samsung, у якої 29% ринку. Але Galaxy S5 виявилася не найвдалішою моделлю для Samsung з точки зору продажу. Тож у Apple є відмінний шанс відвоювати у корейців частину потенційних покупців.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас