Виручка Coca-Cola в II кварталі не виправдала очікувань, акції дешевшають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка Coca-Cola в II кварталі не виправдала очікувань, акції дешевшають

Фондовий ринок
154
Американська Coca-Cola Co., найбільший в світі виробник безалкогольних напоїв, скоротила чистий прибуток у другому кварталі 2014 на 3% – до $2,6 млрд, або $0,58 у розрахунку на акцію, порівняно з $2,68 млрд, або $0,59 на акцію, за аналогічний період роком раніше, повідомляється в прес-релізі компанії.
Прибуток Coca-Cola без урахування разових факторів у минулому кварталі склав $0,64 на акцію, перевищивши середній прогноз аналітиків, опитаних FactSet Research, на рівні $0,63 на акцію.
Виручка компанії зменшилася на 1% – до $12,57 млрд, що виявилося істотно гірше очікуваних експертами $12,83 млрд.
Обсяг продажів в натуральному вираженні збільшився в другому кварталі на 3% завдяки підвищенню зарубіжних продажів на 3%. У Північній Америці продажі Coca-Cola не змінилися.
Продажі газованих напоїв Coca-Cola зросли на 2%. Збільшення продажів газованих напоїв в минулому кварталі компанія пов’язує з масштабною рекламною кампанією в рамках спонсорства чемпіонату світу з футболу, а також іншими рекламними заходами.
Світові продажі бренду Coca-Cola зросли на 1%, Sprite – на 6%, Fanta – на 2%.
“Досягнувши середини року, ми показали сильні фінансові показники і продемонстрували послідовне збільшення обсягів продажів у натуральному вираженні”, – заявив глава компанії Мухтар Кент.
“Хоча я радий заявити про досягнутий на даний момент прогрес, ми зберігаємо фокус уваги на заходах, потрібних для повернення нашого бізнесу до того рівня стійкого зростання, якого очікуємо ми і наші акціонери”, – зазначив він.
Акції Coca-Cola на попередніх торгах у вівторок впали в ціні на 2%, з початку 2014 р. папери подорожчали на 2,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас