Києву не вистачає снігоприбиральної техніки і грошей на утримання доріг в зимовий період - "Київатодор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києву не вистачає снігоприбиральної техніки і грошей на утримання доріг в зимовий період - "Київатодор"

Казна та Політика
72
Комунальна корпорація “Київавтодор” констатує неготовність снігоприбиральної техніки та дефіцит коштів на утримання доріг столиці в зимовий період, заявив генеральний директор корпорації Володимир Жуков на нараді КМДА у вівторок.
За його словами, всього на дороги взимку готові вийти 277 одиниць спеціальної снігоприбиральної техніки, на сьогодні у відносно нормальному стані – 111 одиниць такої техніки.
“Дефіцит посилюється тим, що до кінця року за цією статтею витрат потрібно закупити всі необхідні реагенти для утримання доріг в зимовий період”, – додав В.Жуков.
Він також зазначив, що на зимовий період необхідно закупити 51 тис. тонн солі (вартість обійдеться близько 25 млн грн) і 91 тис. тонн піску.
Всього ж необхідно 70,9 млн грн для закупівлі реагентів і купівлі нового снігоприбирального обладнання, а також його утримання, і 18 млн грн для виконання робіт з поточного ремонту.
Загалом, за словами В.Жукова, поточний ремонт з усунення дефектів виконаний на 83 тис. кв. м доріг, що становить лише 10%.
Крім того, кошти необхідні на щоденне миття доріг, ремонт та утримання мостових споруд, а також виплату зарплат робітникам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас