Ситуація в Україні поставила на межу зупинки російсько-український проект з виробництва Ан-140 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація в Україні поставила на межу зупинки російсько-український проект з виробництва Ан-140

Світ
1305
Російсько-український проект з виробництва літака Ан-140 знаходиться на межі зупинки через ситуацію в Україні, повідомив у понеділок гендиректор підприємства “Авіакор – Авіаційний завод”, яке займається випуском машини в Росії, Олексій Гусєв.
О.Гусєв взяв участь у нараді з питань розвитку Самарської області, яку в понеділок провів президент РФ Володимир Путін і на якому обговорювався розвиток літакобудування.
“Відома ситуація в Україні ставить на межу зупинки цей проект. У нас більш ніж 30 підприємств-постачальників в Україні, включаючи головне КБ”, – сказав директор заводу.
За його словами, підприємства в Україні ще продовжують працювати, незважаючи на “незрозумілу ситуацію з новою владою”. Проте російське підприємство вже не здійснює передоплату за роботи, тому що це “небезпечно для нас”.
“Ми побоюємося, що продукція не буде виготовлена або буде не поставлена​​, тому що із заводами відносини нормальні, але, на жаль, не вони впливають на ситуацію щодо відвантаження, митниці, загороджувальних речей”, – пояснив О.Гусєв.
Він додав, що Міноборони РФ, для якого, зокрема, виготовляється літак, вже вийшло з ініціативою про розірвання контракту з заводом “Авіакор”.
О.Гусєв додав, що на сьогодні на підприємстві йде збірка, виробництво трьох машин, яке буде закінчено, незважаючи на сформовану ситуацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас