На Заході застрягли мільярди рублів збанкрутілого російського Майстер-банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Заході застрягли мільярди рублів збанкрутілого російського Майстер-банку

Фондовий ринок
1242
На коррахунках збанкрутілого Майстер-банку на Заході осіло близько 3,3 мільярда рублів, пишуть ЗМІ з посиланням на лист комітету кредиторів голові ЦБ Ельвірі Набіулліній. Кредитори побоюються, що через санкції США та ЄС повернути ці кошти не вдастся.
На початок конкурсного провадження у Майстер-банку було відкрито 67 коррахунків в іноземних банках. У квітні конкурсний керуючий направив до банків-кореспондентів заяви про закриття коррахунків і перерахування залишків коштів на рахунок банку в Агентстві зі страхування вкладів.
У червні за кордон були надіслані повторні заяви. Тим не менше, частина коштів на суму 3,25 мільярда рублів досі не надійшла.
Більш ніж половина цієї суми розміщено на коррахунку американського Deutsсhe Bank Trust Company Americas (близько 56 мільйонів доларів). Решта знаходиться в основному в німецьких і австрійських кредитних організаціях, хоча серед кореспондентів також фігурує український Приватбанк.
Зараз комітет кредиторів просить прискорити повернення коштів із західних банків через те, що нові санкції можуть перешкодити отриманню грошей. Для кредиторів ця сума важлива: зараз їм виплатили лише 8,7 мільярда рублів, тоді як загальний розмір заборгованості перед ними становить 47 мільярдів рублів.
Відкликання ліцензії у Майстер-банку в листопаді 2013 року стало найбільшим страховим випадком в історії російської системи страхування вкладів. Пізніше, у січні, кредитна організація була визнана банкрутом.
За обсягом депозитів Майстер-банк входив до 50 найбільших в Росії. Крім того, він надавав послуги процесингу більш ніж двом сотням дрібних фінорганізацій. Після відкликання ліцензії у банку багато його партнерів також почали відчувати труднощі в роботі.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас