В Італії заблокували сервіси Mail.ru — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії заблокували сервіси Mail.ru

Особисті фінанси
3556
Mail.ru Group зіткнулася з блокуванням своїх сервісів в Італії, повідомила російська компанія.
“Від 17 липня ми почали отримувати скарги наших користувачів на недоступність наших сервісів в Італії. Як з’ясувалося з відкритих джерел, 25 інтернет-ресурсів були заблоковані на території Італії за рішенням суду. Як причина вказується скарга кіностудії Eyemoon Pictures, яка стверджує, що на цих ресурсах незаконно розміщений її відео-контент”, – заявила Mail.ru.
Кіностудія не зробила спроб врегулювати ситуацію в досудовому порядку, стверджує Mail.ru. “Жодних повідомлень про незаконне розміщення контенту або вимог видалити копії фільмів з ресурсів компанії на адресу Mail.ru Group не надходило й від правоохоронних органів Італії”, – йдеться в повідомленні.
На сьогодні Mail.ru не може встановити, на якому з її ресурсів розміщений спірний контент: він може, наприклад, знаходитися серед завантаженого користувачами відео в соцмережі “Мій Світ”, в “Хмарі Mail.Ru” або ще десь.
“Ми робимо все можливе, щоб якомога швидше відновити нашим користувачам, що перебувають на території Італії, доступ до сервісів Mail.ru. У вихідні дні зв’язатися з правоохоронними органами Італії не вдалося”, – повідомила компанія.
На думку Mail.ru, ця ситуація “яскраво ілюструє той факт, що національне законодавство деяких країн у цій сфері не враховує специфіку роботи інтернет-компаній і не передбачає чіткої, прозорої процедури врегулювання подібних конфліктів”.
Mail.ru Group володіє 100% інтернет-ресурсу Mail.ru, 100% сервісу миттєвих повідомлень ICQ, 10,4% акцій платіжного сервісу QIWI. Компанія також повністю контролює HeadHunter.ru й соціальну мережу “Однокласники”, володіє 51,99% соцмережі “ВКонтакте”.
Також Mail.ru Group володіє міноритарними пакетами у 10-15 інших інтернет-проектах в Росії та Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас