Укрпошта розпочала перекази пенсій в Крим - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта розпочала перекази пенсій в Крим - Мінінфраструктури

Казна та Політика
2123
Вперше після анексії півострова українські пенсіонери Криму почали отримувати пенсію. Виплата пенсій здійснюється за II квартал 2014 року, повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.
Кабінет Міністрів України дозволив пересилати на територію Криму пенсійні виплати, які будуть оформлятися як міжнародні грошові перекази. Двосторонній обмін міжнародними грошовими переказами між Укрпоштою і Поштою Росії не припинявся.
Укрпошта буде приймати і здійснювати перекази пенсій до відділень поштового зв’язку Кримського півострова.
“Ми розуміємо як важливо сьогодні забезпечити соціальні гарантії нашим громадянам, які проживають на анексованій території. Укрпошта оперативно налагодила технологічний процес пересилання пенсійних переказів, на Крим вже пішли перші виплати”, – відзначає генеральний директор “Укрпошти” Михайло Паньків.
Михайло Паньків також зазначив, що отримання пенсій через міжнародні поштові перекази Укрпошти на сьогодні є найзручнішим способом для кримчан, оскільки українські банки більше не працюють на анексованій території.
Крім поштового переказу, пенсію можна отримати шляхом зарахування коштів на рахунок в банку, але розташованому за межами тимчасово окупованої території.
Кримчани, які хочуть відновити виплати пенсій України, мають особисто звернутися з відповідною заявою до одного з чотирьох районних управлінь Пенсійного фонду України в Херсонській області – у Генічеському, Каланчацькому, Новотроїцькому та Чаплинському районах, а також надати офіційне підтвердження про відмову отримання пенсії від російської сторони.
Кількість поштових відділень Укрпошти в Криму становила 539 відділень, серед яких 57 – у Севастополі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас