Російський ринок акцій обвалиться ще на 10% - прогноз Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ринок акцій обвалиться ще на 10% - прогноз Deutsche Bank

Фондовий ринок
1426
Джон-Пол Сміт, стратег Deutsche Bank, який точно передбачив крах російського ринку в 1998 р. і так само точно спрогнозував бурхливе відновлення в травні 2014 р., очікує, що до кінця року індекс ММВБ втратить 10%.
На його думку, санкції підривають інтерес інвесторів до російських активів.
“Я чекаю, що російський ринок буде значно нижче до кінця року. Скажімо, на 10% нижче, ніж зараз. Взагалі, зі стратегічної точки зору, я не думаю, що Росія є місцем, куди потрібно інвестувати, незважаючи на дешевизну паперів”, – сказав він в інтерв’ю Bloomberg.
Санкції ЄС і США привели до зниження основних фондових індексів РФ на тлі погіршення настрою інвесторів і падіння цін на нафту.
У четвер індекс ММВБ торгувався приблизно на 4% нижче рівнів початку року – найгірший результат з 2011 р.
До речі, в ході американської сесії в четвер ETF The Market Vectors Russia, найбільший біржовий фонд, який тримає російські акції, звалився на 7,2% – найсильніше зниження з листопада 2011
Зниження спостерігається і сьогодні, індикатор втрачає 2%. Крім того, що відіграється падіння індексів в США, негативу додає інцидент з катастрофою літака Malaysian Airlines на території Донбасу. Деякі представники США вже звинуватили в цьому Росію і пообіцяли надати додатковий тиск.
Агентство Bloomberg наводить слова Володимира Осаковскій, головного економіста Bank of America по Росії та СНД. Він, зокрема, вважає, що катастрофа пасажирського літака може в кінцевому підсумку призвести до політичного рішення по Україні, оскільки показує, що ситуація виходить з-під контролю.
Є й інші менш оптимістичні думки, згідно з якими цей інцидент може бути використаний США в якості вирішального аргументу, щоб умовити ЄС ввести свої санкції відносно Росії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас