Від Криму відмовилися турфірми Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від Криму відмовилися турфірми Європи

Особисті фінанси
3376
Після окупації Криму Росією європейці стали відмовлятися від туристичних поїздок на півострів, повідомляє видання “Известия” на основі свого опитування європейських і кримських туристичних операторів, які займаються турами з Європи до Криму.
З оцінювання туроператорів, трохи раніше Крим щороку приймала кілька десятків тисяч гостей з європейських країн. У теперішній же час дрібні кримські туристичні оператори, що беруть орієнтир на клієнтів із Заходу, були примушені закритися, проте саме велике агентство – Southern Tour – не здійснювало скасування осінніх турів і очікує делегацію британських кореспондентів.
На сьогодні тури до Криму пропонує порядку 20 європейських турагентств, більшість – з Великобританії, Туреччини та Німеччини. У Криму, крім великих турфірм, ведуть бізнес кілька місцевих приватних гідів-організаторів і невеликих компаній, що працюють з іноземними клієнтам. Скільки припадало туристів на європейські агентства, а скільки на кримські, визначити неможливо.
“Складно також сказати, з яких країн туристичний потік був найбільш інтенсивним. Загалом кримський напрямок був популярним серед громадян Туреччини, Великобританії, Німеччини. За одну поїздку кожен турист викладав близько 1 тис. євро”, – розповів віце-президент Російського союзу туріндустрії Сергій Корнєєв.
Іноземні агентства називають різні причини припинення західного турпотоку до Криму. За словами ряду турагентств, туристи з цих країн вирішили відмовитися від поїздок на півострів у зв’язку з неясною візової ситуацією. Так, до анексії Криму від України, в’їзд на півострів для громадян країн-членів ЄС був безвізовим. З входженням Криму до складу Росії туристи позбулися цієї преференції і тепер змушені оформляти візи.
За матеріалами:
Ізвестія в Украінє
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас