Міноборони вимагає 2 млрд грн. за конверсію радіочастот для 3G-зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони вимагає 2 млрд грн. за конверсію радіочастот для 3G-зв'язку

Казна та Політика
760
Міністерство оборони готове звільнити радіочастоти для мобільного зв’язку “третього покоління” протягом чотирьох років. За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації Андрія Семенченка, Міноборони надіслало в НКРЗІ формальний лист, зажадавши за конверсію 1,998 млрд грн.
При цьому, представники всіх трьох найбільших операторів підкреслили, що видача ліцензій повинна проходити одночасно для всіх трьох потенційних учасників 3-конкурсу.
Директор з корпоративного управління “МТС Україна” Олег Проживальський заявив, що представлений ним оператор готовий брати участь у конкурсі. “МТС Україна” готова виплатити третю частину протягом чотирьох років “, – підкреслив він. Представники двох інших найбільших операторів на сьогоднішньому” круглому столі “утрималися від заяв з приводу своєї готовності заплатити по 666 млн грн. За 3G-ліцензії.
Андрій Семенченко поінформував, що в наступну п’ятницю уряд планує розглянути проект постанови № 993 про впровадження технологічної нейтральності. За його словами, НКРЗІ вже підготувала попередній варіант тендера з видачі ліцензій на мобільний зв’язок “третього покоління”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас