Одужуємо: S&P поліпшило прогноз рейтингу Києва з "негативного" ​​до "стабільного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одужуємо: S&P поліпшило прогноз рейтингу Києва з "негативного" ​​до "стабільного"

Казна та Політика
253
Рейтингове агентство Standard&Poor’s поліпшило прогноз з рейтингу Києва з негативного до стабільного. Сам рейтинг столиці України залишений на колишньому рівні – ССС.
Як сказано в повідомленні агентства, поліпшення прогнозу щодо рейтингу Києва послідувало за переглядом прогнозу щодо рейтингу України на стабільний з негативного, про який було оголошено 11 липня.
“Стабільний прогноз відображає наше бачення балансу між міськими ризиками рефінансування та нашими очікуваннями підтримки з боку уряду плану Києва з рефінансування боргу у 2014 році”, – зазначає S&P.
Підтримку рейтингу забезпечує положення Києва як адміністративного та економічного центру України і досить диверсифікована структура економіки. Хоча загальний рівень добробуту у місті низький, проте він перевищує середній показник по країні.
“Ми допускаємо позитивні рейтингові дії щодо Києва лише за умови аналогічних дій щодо України у цілому і відчутного зниження ризиків рефінансування, яке, на наш погляд, малоймовірне у 2014-2015 роках, виходячи з великого обсягу виплат з боргу. Негативні дії щодо рейтингу Києва також можуть піти за переглядом прогнозів щодо України”, – сказано в повідомленні S&P.
Агентство також може переглянути прогноз щодо рейтингу Києва, навіть якщо рейтингове становище України не зміниться – у випадку скорочення підтримки столиці з боку уряду в умовах ослаблення можливостей Києва до погашення боргів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас