Китайська Hony придбала PizzaExpress за $ 1,54 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Hony придбала PizzaExpress за $ 1,54 млрд

Фондовий ринок
309
Китайська компанія прямого інвестування Hony Capital Ltd. придбала британську мережу піцерій PizzaExpress за 900 млн фунтів стерлінгів ($ 1,54 млрд).
Операція стала найзначнішою в європейському ресторанному бізнесі за останні п’ять років
У спільній заяві відзначається, що PizzaExpress раніше належала лондонській інвесткомпанії Cinven Ltd., у власності якої знаходиться ряд інших ресторанних брендів, включаючи Zizzi. Cinven придбала ці бренди завдяки покупці Gondola Group в 2006 році за 1,34 млрд фунтів.
PizzaExpress працює в 13 країнах, включаючи держави Близького Сходу і Китай, де у неї є ресторани в Шанхаї, Гонконзі та Пекіні. У загальній складності бренд своєму розпорядженні 504 ресторанами.
Китайська Hony, заснована в 2003 р., управляє активами приблизно на $7 млрд. Останнім часом Hony активно нарощує вкладення за межами Китаю.
“З PizzaExpress у нас є можливість використовувати наш спільний досвід для прискорення зростання на китайському ринку, а також розвивати бізнес у Великобританії” – заявив Джон Чжао, виконавчий директор Hony
Згідно з даними Bloomberg, китайські компанії за минулий рік інвестували понад $ 12,3 млрд в харчову та сільськогосподарську продукцію за межами Китаю. Так, китайська WH Group, найбільший виробник свинини, придбала американську Smithfield Foods торік за $ 4,7 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас