Дефіцит держбюджету цьогоріч скоротили до 4,6% ВВП – Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит держбюджету цьогоріч скоротили до 4,6% ВВП – Мінфін

Казна та Політика
196
Завдяки ряду законодавчих змін цього року Міністерству фінансів вдалося скоротити видаткову частину державного бюджету на 25,4 млрд грн, а його дефіцит скоротити до 4,6% ВВП. Про це поінформував міністр фінансів України Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба Кабміну.
За словами посадовця, позитивні зміни у фінансовій сфері стали можливими завдяки співпраці з нардепами, зокрема ухваленню у парламенті низки законів, що були “розроблені для невідкладної стабілізації фінансової ситуації та забезпечення відновлення економіки”.
“Зокрема нормами Закону “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” зменшено видаткову частину держбюджету на 25,4 мільярда гривень, дефіцит вдалося скоротити до 4,6% ВВП. Депутати проголосували і за Закон “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”. Ним внесено зміни до податкового законодавства, які дають змогу збільшити доходи у 2014 році на 23 мільярди гривень”, – розповів О.Шлапак.
Він також розповів, що у Мінфіні створено 9 робочих груп, які працюють над покращенням фінансової ситуації в країні.
“Чітко визначено, коли вони збираються і з яких питань — чи адміністративних, чи щодо окремих податків. Закликаю профільні громадські організації ініціювати обґрунтовані, аргументовані зміни до законодавства. Обіцяю, що розумні пропозиції буде почуто”, – додав міністр.
Нагадаємо, у Мінфіні зазначали, що дефіцит держбюджету за січень-травень 2014 року становив 12 млрд 224,2 млн грн, скоротившись на 33,9%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас