Найбагатшими людьми Франції стали власники LVMH, L'Oréal і Ашана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатшими людьми Франції стали власники LVMH, L'Oréal і Ашана

Особисті фінанси
449
У Франції серед 500 найбагатших людей налічується 67 мільярдерів. За рік їхня кількість зросла на 12 осіб, а майно французьких мільярдерів порівняно з минулим роком збільшилася на 15%. Про це повідомляє RFI з посиланням на дані французького економічного журналу Challenges.
Як і рік раніше, список очолює Бернар Арно, власник компанії LVMH (повна назва – LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton), яка спеціалізується на виробництві предметів розкоші. Стан Арно оцінюється в 27 мільярдів євро.
Друге місце в цьому списку посідає Ліліан Бетанкур – перший акціонер косметичної компанії L’Oréal (26 мільярдів євро). Замикає трійку найбагатших французів Жерар Мюлье, засновник мережі супермаркетів “Ашан” (20 мільярдів євро).
У першій двадцятці можна знайти власників компаній, що входять в список САС-40 (основний біржовий індекс Франції), великих компаній, які котируються на паризькій біржі.
Починаючи з 1996 року, відтоді, як тижневик Challenges готує статистику, майно найбагатших людей країни збільшилося в п’ять разів, сягнувши 390 млрд євро. Французький економіст Томас Пикетті відзначає зростаючу у Франції нерівність: 1% населення належить 25% всіх багатств країни.
Нагадаємо, трохи раніше Forbes склав рейтинг найбагатших сімей Америки. У топ-10 найбагатших сімей США увійшли представники медіаринку, роздрібного бізнесу, а також сімейство, що розбагатіло на чистячих засобах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас