Запроваджені штрафи за насильство в сім'ї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запроваджені штрафи за насильство в сім'ї

72
Верховна Рада України прийняла в цілому закон "Про внесення змін у Кодекс України про адміністративні правопорушення", що стосується штрафів за насильство в сім'ї. За прийняття закону проголосували 288 народних депутатів, передає кореспондент "Оглядача".
Законом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, відповідно до якої установлюється відповідальність за здійснення насильства в сім'ї і невиконання розпорядження про захист.
Законом визначається, що вчинення насильства в сім'ї, під яким варто розуміти нанесення яких-небудь спеціальних дій фізичного напрямку, що не заподіяли фізичного болю і не привели до тілесних ушкоджень, психологічним травмам чи економічному збитку, а також невиконання захисного розпорядження особою, у відношенні якої воно винесено, підлягає штрафу від 17 до 51 грн. чи виправним роботам на термін до 1 місяця з відрахуванням 20% заробітку.
Ті ж дії, зроблені особою, до якої протягом року вже застосовувалося адміністративне стягнення, сплачують штраф у розмірі від 51 до 119 грн. чи відправляються на виправні роботи терміном від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку. У випадку, коли по обставинах справи з урахуванням особистості порушника застосування цих мір буде визнано недостатнім, передбачається адміністративний арешт на термін до 15 діб. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас