Путін завтра в Гавані підпише угоду про роботу Росії на шельфі Куби - але поки незрозуміло яку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін завтра в Гавані підпише угоду про роботу Росії на шельфі Куби - але поки незрозуміло яку

Енергетика
667
Росія й Куба в рамках візиту президента РФ Володимира Путіна до Гавани 11 липня підпишуть пакет із 10 документів, включаючи угоду між “Роснефтью”, “Зарубежнефтью” й кубинською державною нафтовою компанією Union CubaPetroleo (CUPET) щодо спільної роботи на 37-му блоці кубинського шельфу, повідомив журналістам помічник президента Юрій Ушаков.
“Це документ – поки не визначена угода про наміри або договір про розділ продукції між “Роснефтью”, “Зарубежнефтью” і кубинською державною нафтовою компанією CUPET щодо спільної роботи на 37-му блоці кубинського шельфу”, – сказав Ушаков напередодні візиту Путіна на Кубу.
Російські та кубинська компанії підписали пакет документів про співробітництво в травні на Петербурзькому економічному форумі.
За даними CUPET, запаси нафти на кубинському шельфі становлять близько 20 мільярдів барелів. Геологічна служба США оцінює запаси в 4-9 мільярда барелів нафти. CUPET раніше підписала угоди на розвідку і видобуток нафти з компаніями з Іспанії, Норвегії, Індії, Венесуели, В’єтнаму, Малайзії, Бразилії, Канади та Китаю. З 59 ліцензійних блоків законтрактована майже половина.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас