Фіскальна служба хоче зменшити єдиний соцвнесок до 15% - і ввести кримінальну відповідальність за його несплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна служба хоче зменшити єдиний соцвнесок до 15% - і ввести кримінальну відповідальність за його несплату

Казна та Політика
2714
Державна фіскальна служба виступає з ініціативою зменшення ставки єдиного соціального внеску до 15% з нинішнього середнього показника 37%, а також ввести кримінальну відповідальність за його несплату. Про це на прес-конференції повідомив голова Держфіскальної служби Ігор Білоус.
“Це менше 15%. Наше головне завдання: перекрити заробітні плати “в конвертах”, оскільки 80% бізнесу використовують зарплату в конвертах. Ми пропонуємо впровадити принцип “батога і пряника”. Ми хочемо ввести реальну кримінальну відповідальність за те, що не буде виконана навіть така пільгова ставка. Просто будемо карати людей”, – сказав Білоус.
За його словами, ініціатива може бути розглянута і прийнята протягом двох місяців. “Якщо ми будемо рухатися швидко, то я вважаю, що це взагалі можна зробити протягом двох місяців”, – зазначив голова служби. Він додав, що ініціатива вже перебуває на розгляді профільних міністерств.
Нагадаємо, Державна фіскальна служба створена на базі Міністерства доходів і зборів та підпорядковується Міністерству фінансів. Головою служби призначений Ігор Білоус, його першим заступником, який курирує податкову міліцію, Володимир Хоменко, а заступником, що курирує митну політику, Анатолій Макаренко.
Ставка ЄСВ в Україні коливається, однак за загальним правилом становить близько 37% від фонду оплати праці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас