Україна здійснить випуск другого траншу ПДВ-облігацій до кінця липня - ГФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна здійснить випуск другого траншу ПДВ-облігацій до кінця липня - ГФС

Кредит&Депозит
203
Другий транш випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ) на суму 3,42 млрд грн буде здійснено до кінця липня поточного року, повідомив голова Державної фіскальної служби (ГФС) України Ігор Білоус.
Він нагадав, що раніше Кабінет міністрів України встановив граничний обсяг випуску ПДВ-облігацій в сумі 7 млрд грн і 8 липня Міністерство фінансів здійснило перший випуск цих облігацій на суму 3 млрд 576,728 млн грн.
“Я думаю, що протягом двох тижнів ми подвоїмо цей обсяг”, – повідомив І.Білоус.
Голова ГФС пояснив, що в уряді було прийнято рішення “не кидати одразу великі суми на ринок, тому що ринок одразу дестабілізується, а видавати поступово – порціями”.
“Це дасть змогу не зруйнувати економіку, яка складається навколо цих облігацій. Існує західний інтерес, тобто валюта, для викупу цих облігацій. І це дуже хороша новина, оскільки буде створено окремий ринок цих облігацій на міжбанку без залучення Національного банку України”, – додав він.
Як повідомлялося, за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, ПДВ-облігаціями оформляється борг з відшкодування ПДВ на 1 січня 2014 року. Облігації, що амортизуються, випускаються строком на п’ять років під облікову ставку Нацбанку (з 15 квітня 9,5% річних – ІФ). Купон виплачується раз на півроку разом з амортизацією 10% основної суми. Номінальна вартість бездокументарних облігацій становить 1 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас