Уряд Японії надасть Україні 3,2 млн дол США для закупівлі спецобладнання для медустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії надасть Україні 3,2 млн дол США для закупівлі спецобладнання для медустанов

Кредит&Депозит
156
Уряд Японії надасть Україні грант непроектного типу на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів і дослідницьких установ України, які вносять внесок у подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку.
Підписання Угоди дозволить отримати грантову допомогу від уряду Японії на суму 350 млн. японських ієн (3,2 млн дол США) на придбання спеціального медичного та радіологічного обладнання для Національного наукового центру радіаційної медицини, Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також для 5 обласних лікарень (Житомир, Луцьк, Київ, Рівне, Чернігів).
Церемонія підписання Угоди (у формі обміну нотами), а також декількох документів до неї (Погоджений протокол за проектними деталями Протоколу обговорення з протидії корупції, Протоколу обговорення щодо товарів) відбулася 10 липня в Мінекономрозвитку, оскільки рішенням Кабінету Міністрів України повноваження на підписання Угоди та протоколів до неї надано Міністру економічного розвитку і торгівлі України Павлу Шеремету.
“Для мене велика честь за дорученням Уряду України подякувати Уряду Японії за допомогу. Вона надається нашій країні вже протягом 15 років, як підтвердження дружньої Японії до України та українського народу. Ця допомога для нас унікальна, оскільки вже багато років Японія вносить вагомий внесок у розвиток освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я українських громадян”, – сказав Павло Шеремета.
Відповідно до запитів МОЗ, Національного наукового центру радіаційної медицини, Національного університету біоресурсів і природокористування гранти будуть використані для закупівлі ендоскопів, систем ультразвукового дослідження, систем комп’ютерної рентгенографії, спеціальних транспортних засобів з механізованим підйомником, органічних синтезаторів, інкубаторів, колекторних рідинних хроматографів, автоклавів та ін. Відповідальним за виконання Угоди визначено МОЗ.
“Ми дуже раді, що ця подія відбулася. Японський народ три роки тому пережив аварію на Фукусімі подібну до Чорнобильської. Більш ніж 60 груп приїхали в Україну, які щиро ділилися досвідом подолання наслідків страшної події. Ця дружня допомога сприятиме подальшому аналізу наслідків аварії і допоможе зберегти життя людям, що постраждали від Чорнобильської катастрофи. Вже підготовлено перелік обладнання і компаній і українська сторона вибере все необхідне. Хочу запевнити, що Посольство зі свого боку зробить все можливе, щоб прискорити процес передання”, – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката, який підписав документи від імені японського уряду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас