"Житомирські ласощі" сертифікують виробництво для експорту в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Житомирські ласощі" сертифікують виробництво для експорту в ЄС

Аграрний ринок
729
ТДВ “ЖЛ” (раніше ЗАТ “Житомирські ласощі”), один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, має намір до 2017 року сертифікувати всі цехи згідно з європейськими вимогами для початку поставок продукції до Європейського союзу.
“На фабриці “ЖЛ” ведеться робота з підготовки підприємства до сертифікації. Розроблено графік сертифікації по цехах, і до 2017 року компанія планує сертифікувати все підприємство”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі компанії.
За інформацією “ЖЛ”, присутність на європейському ринку, де 70% покупок здійснюється через мережі і всього 30% через “етнічні” магазини, вимагає від підприємств впровадження сертифікації для міжнародного ритейлу – FSSC (Food Safety System Certification), IFS (International Featured Standards ) і BRC (British Retail Consortium Global Standards). Ці міжнародні системи сертифікації виробництва і переробки харчових продуктів та інгредієнтів контролюють безпеку продукції.
“Сам процес сертифікації згідно FSSC, IFS і BRC вимагає від підприємств значних витрат часу (від 1 до 3 років)”, – зазначили в компанії.
У прес-службі також відзначили, що європейський ринок у зв’язку зі створенням зони вільної торгівлі з ЄС є дуже перспективним, тому компанія має намір посилено працювати в цьому напрямку.
“На підприємстві постійно проводиться модернізація потужностей, встановлено сучасні виробничі лінії, впроваджені і функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 9001:2008 та ISO 22000:2005”, – уточнили в “ЖЛ”.
Як повідомлялося, за підсумками 2013 року компанія збільшила продажі на 3,17% в порівнянні з 2012 роком – до 930 млн грн.
Кондитерська фабрика “ЖЛ” виробляє продукцію під торговими марками “ЖЛ”, Doma, Optimix, Stevix. Асортимент нараховує понад 250 найменувань. Загальна виробнича потужність підприємства в даний час складає 80 тис. тонн продукції на рік, на фабриці функціонує 28 виробничих ліній.
Продукція “ЖЛ” поставляється в 26 країн світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас