НАБУ: банкам треба дозволити проведення арбітражних операцій на умовах маржинальної торгівлі з банківськими металами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ: банкам треба дозволити проведення арбітражних операцій на умовах маржинальної торгівлі з банківськими металами

Валюта
417
Незалежна асоціація банків України вважає за доцільне дозволити банкам проведення арбітражних операцій на умовах маржинальної торгівлі з банківськими металами. Про цю ініціативу йдеться в листі Асоціації на адресу Національного банку України.
У ньому вказано, що на сьогодні, згідно з чинною нормативною базою, банки мають право здійснювати арбітражні операції на умовах маржинальної торгівлі з іноземними валютами виключно в межах 1-ї групи “Класифікатора іноземних валют та банківських металів”. Проведення таких операцій з банківськими металами не передбачено.
“Світова банківська практика передбачає здійснення банками за дорученням клієнтів арбітражних операцій не тільки з іноземними валютами, а також і з банківськими металами, які відіграють важливу роль “тихої гавані” в моменти кризових коливань на міжнародних валютних ринках. Відсутність у вітчизняних банків такої можливості робить їх неконкурентними в цій сфері стосовно банків-нерезидентів підштовхує фізичних осіб – резидентів віддавати перевагу проведенню арбітражних операцій саме через банки-нерезиденти, знаходячи шляхи співпраці з ними”, – йдеться в листі НАБУ.
Асоціація також запропонувала внести відповідні зміни до нормативних актів регулятора.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас