ЄБРР вкладе 7 млн ​​євро в будівництво найбільшого біогазового заводу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР вкладе 7 млн ​​євро в будівництво найбільшого біогазового заводу в Україні

Кредит&Депозит
1064
ЄБРР вкладе більш ніж 7 млн ​​євро в будівництво і введення в експлуатацію найбільшого біогазового заводу в Україні потужністю 2,25 МВт. Про це повідомляють у Київському обласному регіональному центрі з інвестицій та розвитку, який входить до сфери управління Держінвестпроекту.
Будувати біогазову установку будуть на базі Рокитнянського цукрового заводу в Київській області. Планується, що вироблення електроенергії першої черги зможе забезпечити потреби майже 800 приватних будинків. Біогаз перероблятиметься на електроенергію, яку продаватимуть за зеленим тарифом. Вже цієї весни на Рокитнянському цукровому заводі планують виробити перший струм з бурякового жому та кукурудзяно-трав’яного силосу.
Стратегічну екологічну оцінку проекту в Рокитному фінансує Глобальний екологічний фонд (ГЕФ).
Біогазовий проект реалізується в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) на суму в 140 млн євро (100 млн євро від ЄБРР і 40 млн євро від ФЧТ). Основна мета проекту – фінансування місцевих приватних підприємств, які працюють над втіленням невеликих проектів відновлюваної енергетики в Україні.
Нагадаємо, що ЄБРР розпочав здійснення II фази USELF, яка сприятиме розвитку всіх форм генерування електроенергії в Україні. Додаткове фінансування на суму 70 млн євро для інвестиційного механізму здійснять ЄБРР і ФЧТ.
Окрім фінансової підтримки USELF, технічну підтримку проектам відновлюваної енергетики також надасть Шведське Агентство міжнародного розвитку (SIDA).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас