Собівартість будівництва в Києві з початку року через інфляцію і ризики зросла на 15-20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Собівартість будівництва в Києві з початку року через інфляцію і ризики зросла на 15-20%

Нерухомість
776
Собівартість будівництва 1 кв. м житлової та комерційної нерухомості в Києві з початку 2014 року зросла на 15-20% і без урахування вартості землі в даний час становить 5 тис. грн, при цьому протягом останнього місяця ціни зберігаються на рівні 5-6 тис. грн, повідомила проектна компанія “АІММ-Груп” (Київ) з посиланням на аналітиків компанії.
“Зміна собівартості пов’язана зі збільшенням рівня інфляції та ризиків замовника у зв’язку з нестабільною ситуацією в країні”, – наводиться в повідомленні коментар директора “АІММ-Груп” Анни Іскіердо.
За даними “АІММ-Груп”, без урахування витрат на інфраструктуру собівартість будівництва 1 кв. м житлової нерухомості в столиці до теперішнього часу становить близько 6 тис. грн, офісної – 7-8 тис. грн, торговельного об’єкта без внутрішньої обробки площ орендарів – 8-10 тис. грн.
Водночас, мінімальна собівартість будівництва 1 кв. м житла в Києві складає близько 3,5 тис. грн, максимальна – може досягати 7 тис. грн, зазначила А.Іскіердо.
“На собівартість будівництва впливає безліч факторів: правильне управління проектом, раціональні архітектурні та проектні рішення, необхідність підводити до ділянки додаткові інженерні мережі, вартість землі та використовуваних будматеріалів, об’єкти інфраструктури та інше. Саме тому собівартість будівництва у кожного окремого об’єкта різна”, – пояснила вона.
Проектна компанія “АІММ-Груп” створена в травні 2014 року. Займається діяльністю в сфері проектування, містобудування, інжинірингу та архітектурного дизайну об’єктів житлової, комерційної, промислової нерухомості.
Станом на 20 травня 2014 року проектний портфель компанії включав 27 об’єктів житлової та комерційної нерухомості в Україні на різних стадіях реалізації загальною площею близько 108 тис. кв. м. Штат співробітників налічував 30 осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас