Україна має намір у 2014 р. залучити в СБ 500 млн дол з 1 млрд дол за програмою розвитку фінсектора, - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір у 2014 р. залучити в СБ 500 млн дол з 1 млрд дол за програмою розвитку фінсектора, - Яценюк

Кредит&Депозит
135
Україна розраховує залучити у Світового банку (СБ) 1 млрд дол на розвиток фінансового сектора, 500 млн дол з яких вже у 2014 р. Про це заявив під час засідання Кабміну прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Сьогодні ми сподіваємося, що Президентом України будуть підписані додатково два закони щодо Фонду гарантування вкладів. Це означає, що ми виконали попередні критерії для програми зі Світовим банком щодо стабілізації фінансового сектора. Загальний обсяг програми 1 млрд дол. У поточному році ми можемо отримати 500 млн долл.”, – заявив Яценюк.
При цьому прем’єр-міністр сподівається, що після прийнятих законів і виконаної урядом роботи 31 липня рада директорів Світового банку підтримає Україну.
Раніше Кабмін доручив підготувати спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системний проект розвитку фінансового сектора із залученням позики від МБРР на суму 500 млн дол.
Група Світового банку входить до найбільших у світі джерел фінансування та знань для країн, що розвиваються. Вона складається з п’яти тісно пов’язаних між собою установ, а саме: Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародної асоціації розвитку (МАР) – ці дві установи утворюють Світовий банк; Міжнародної фінансової корпорації (МФК), яка є підрозділом Світового Банку з фінансування розвитку приватного сектора; Багатостороннього агентства з гарантування інвестицій (БАГІ) та Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (МЦВІС).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас