ICU на початку 2015-го має намір оголосити фонд прямих інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ICU на початку 2015-го має намір оголосити фонд прямих інвестицій

Кредит&Депозит
194
Група “Інвестиційний Капітал Україна” (ICU, Київ) протягом шести-дев’яти місяців має намір створити фонд прямих інвестицій в Україну, повідомив керуючий директор групи Макар Пасенюк.
“На сьогодні обсяг вільних коштів у фондах прямих інвестицій, що мають мандат на інвестування в Україну, обмежений. Водночас потреба в таких інвестиціях – на історичному максимумі. Тому зараз найкращий час для подібного роду проекту, і найближчим часом ми плануємо розпочати його реалізацію”, – сказав він журналістам під час прес-ланчу у вівторок.
За його словами запланований фонд, швидше за все, буде опортуністичний, ніж орієнтований на певні сектори, готовий здійснювати як інвестиції в акціонерний капітал, так і в більш складно структуровані продукти. “Тобто, ми розглядаємо повну лінійку інструментів, здатних задовольнити умови конкретної ситуації і максимізувати прибутковості для акціонерів”, – прокоментував М.Пасенюк.
Інші подробиці передбачуваного фонду, включаючи його обсяг і суми інвестицій, керуючий директор ICU поки не уточнив, додавши лише, що середній термін інвестування складе близько п’яти років.
Говорячи про ситуацію на сході України, яка в даний час стримує багатьох інвесторів від яких інвестицій в країну, М.Пасенюк висловив сподівання, що військові дії в регіоні найближчим часом припиняться. “Хоча не виключено, що якийсь час певна напруженість там все ж збережеться”, – додав він.
Група ICU створена в червні 2006 року. До її складу входять інвестиційна компанія, компанія з управління активами і банк “Авангард”. Вартість чистих активів публічних фондів під управлінням КУА “Інвестиційний Капітал Україна” станом на 1 липня 2014 року перевищила 329 млн грн.
Партнерами в ICU є М.Пасенюк і Костянтин Стеценко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас