Уряд взяв позику в СБ на суму $300 млн - для соцзахисту населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд взяв позику в СБ на суму $300 млн - для соцзахисту населення

Кредит&Депозит
321
Сьогодні між Україною та Міжнародним банком реконструкції й розвитку укладено угоду про залучення позики на суму 300 млн. дол. на реалізацію проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.
“Позику залучено з метою розширення адресної програми соціальної допомоги для підтримки найбільш вразливих та соціально найменш захищених груп населення”, – наголошується в повідомленні міністерства.
За повідомленням Мінфіну, позика буде залучена на 18 років з 5-річним пільговим періодом. Відсоткова ставка становитиме до 1%.
“Проект допоможе розширити програму державної соціальної допомоги (забезпечення гарантованого мінімуму) для тих громадян, які найбільше її потребують. Будуть впроваджені заходи, направлені на підвищення ефективності адміністрування соціальних виплат і послуг за підтримки національної інформаційної системи управління. Проект охоплює всі місцеві відділи соціального захисту, які підпорядковуються Міністерству соціальної політики України”, – зазначили у відомстві.
Крім того, за інформацією Мінфіну, проект підтримає розвиток сімейних форм опіки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас