Наповнюваність готелів Одеси в червні 2014 р. знизилася на 50% порівняно з минулим роком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наповнюваність готелів Одеси в червні 2014 р. знизилася на 50% порівняно з минулим роком

Особисті фінанси
682
Наповнюваність готелів Одеси в червні 2014 року знизилася до 50-60% з деяким збільшенням наповнюваності у вихідні дні, в порівнянні з 90-100% наповнюваністю в аналогічний період минулого року.
Такі дані повідомляє некомерційна громадська організація “Одеса 2.0” з посиланням на проведене нею дослідження, метою якого було визначення впливу суспільно-політичної ситуації в країні на туристичну привабливість міста.
Згідно з дослідженням, в червні готелі в центральній частині міста були менш завантажені, ніж готелі в безпосередній близькості до пляжних зонах і морю. У будні дні готелі в центрі Одеси були завантажені на 30% -40%, у вихідні – на 40% -50%. Готелі в поблизу моря в будні були завантажені на 40% -50%, у вихідні – на 50% -70%.
Найбільший приплив постояльців у готелях спостерігався 28-30 червня – у перші довгі вихідні дні літа. У цей час у місті проходило безліч фестивалів, а також відбувся концерт гурту “Океан Ельзи”. Завантаження хостелів і готелів низького цінового сегменту склало в ці дні майже 100%. Разом з тим, готелі більш високого рівня і, особливо, преміум-сегменту додаткового припливу туристів практично не відчули.
В цілому найбільший попит у цьогорічному туристичному сезоні в Одесі поки зберігають хостели і готелі невисокого цінового сегменту, а також готелі, розташовані в безпосередній близькості до пляжних зон і моря. Падіння попиту в них спостерігається приблизно на рівні 20% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Крім того, істотно змінився якісний склад туристів. У порівнянні з минулим роком більш ніж вдвічі зменшилась кількість туристів з Росії, які раніше займали до 50% номерів в готелях, зараз цей показник становить 15-20%. Значно зменшилася кількість туристів з країн Європи та США. При цьому постійні іноземні клієнти готелів збереглися, вони або вже відвідали Одесу, або бронюють номери. Разом з тим, вдвічі зріс показник наповнюваності готелів українськими туристами, що прибувають переважно з Харкова, Дніпропетровська, Києва і раніше відпочивали в Криму.
Більшість опитаних представників готелів не оцінюють початок туристичного сезону повністю проваленим. Вони прогнозують деяке зростання туристичної активності по ходу сезону, в зв’язку з наміченою тенденцією резервування номерів у готелях на пізніші періоди.
Всього в ході дослідження було зібрано інформацію про понад 70 готелів нижнього, середнього і преміум сегментів. Методика дослідження – телефонне опитування. Готелі ранжувалися за близькістю розташування до моря і центру міста.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас