Гендиректор Airbus закликав до девальвації євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор Airbus закликав до девальвації євро

Валюта
961
Генеральний директор європейського авіабудівного концерну Airbus Фабріс Брежьє запропонував девальвувати європейську валюту на 10 відсотків, повідомляє The Financial Times. На його думку, євро має коштувати 1,2-1,25 долара, тоді як зараз він торгується на позначці 1,36 долара.
«Європа не може бути єдиною економічною зоною у світі, яка не розглядає свою валюту як зброю», – підкреслив Брежьє. Він послався на приклад Японії, де місцевий ЦБ девальвував ієну на 20 відсотків.
Компанія Airbus є одним з найбільших європейських виробників, який продає свою продукцію за долари, але зазнає витрат в євро. Через високий курс валюти компанія зазнає значних збитків. Такі ж проблеми відчувають інші провідні європейські промислові групи, включаючи Unilever, SAP і BMW.
Раніше низка політиків країн єврозони і представники Міжнародного валютного фонду закликали ЄЦБ розгорнути програму “кількісного пом’якшення” за аналогією до тієї, що проводить Федеральна резервна система США. На їхню думку, це має підштовхнути економічне зростання і трохи послабити євро.
Водночас член правління ЄЦБ Бенуа Кере заперечив проти запровадження таких заходів, оскільки в європейському випадку вони можуть не спрацювати, оскільки борги європейських країн в основному купуються банками, а не гравцями на фінансових ринках.
В останні декілька кварталів європейська економіка балансує на межі рецесії, демонструючи найгірші показники серед всіх економічно розвинених регіонів світу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас