У президента пропонують створити робочу групу щодо банку "Форум" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У президента пропонують створити робочу групу щодо банку "Форум"

Кредит&Депозит
1308
Адміністрація президента України виступає за формування при Національному банку України (НБУ) робочої групи для вирішення проблем вкладників проблемних банків і вироблення узгоджених пропозицій для вирішення проблем вкладників неплатоспроможного банку “Форум”.
Як повідомляється на веб-сайті глави держави, з відповідною пропозицією до президента звернувся глава його адміністрації Борис Ложкін: він пропонує включити до складу робочої групи перші особи банківського регулятора та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також представників ініціативних груп вкладників проблемних банків.
“Зокрема, робоча група має виробити узгоджені пропозиції для вирішення проблем вкладників ПАТ “Банк “Форум”, – наголошується в повідомленні.
Вкладники банку пропонують призупинити ліквідацію цього банку і шукати ефективніші і менш затратні шляхи виведення банку з ринку, зокрема, шляхом передання його активів і пасивів іншій банківській установі.
Нагадаємо, 26 червня 2014 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії Yernamio Consulting Ltd про скасування рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб про затвердження плану врегулювання ситуації з банком “Форум”.
Разом з тим, 27 червня набула чинності постанова Господарського суду Києва за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб, яким було заарештовано $50 млн, що належать кіпрській Yernamio Consulting Ltd (входить до групи “Смарт-холдингу”), раніше перераховані на спеціальний рахунок в Нацбанку.
Позовні вимоги обгрунтовані тим, що бездіяльність компанії Yernamio Consulting Ltd, як власника суттєвої частки банку, який не вжив своєчасних заходів, призвела до негативних фінансово-економічних наслідків для ПАТ “Банк “Форум”.
За даними Фонду, за період тимчасової адміністрації та ліквідації цієї фінустанови за рахунок коштів Фонду вкладникам виплачено 1,5 млрд грн, або 50% загальної суми коштів, що підлягають виплаті в межах 200 тис. грн.
Раніше власник “Смарт-холдингу”, народний депутат Вадим Новинський звернувся до вкладників, що готовий продовжити боротьбу за порятунок банку і, крім вже перерахованих Нацбанку з цією метою $50 млн, у вересні буде перераховано ще $60 млн.
Банк “Форум” заснований у 1994 році. На 1 січня 2014 року “Смарт-холдинг” володів 98,6764% статутного капіталу банку через Yernamio Consulting.
За даними НБУ, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів банк “Форум” посідав 24-е місце (10,404 млрд грн), серед 180 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас