Деякі експерти "підігрівають" ринок пального, аби великі мережі підняли ціну вгору - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі експерти "підігрівають" ринок пального, аби великі мережі підняли ціну вгору - думка

Енергетика
429
До кінця липня найбільші мережі АЗС не будуть міняти свої ціни. Таку думку в коментарі Finance.UA висловив експерт консалтингової компанії Upeco Олександр Сіренко.
“Великі мережі, які стоять зараз високо, у яких 95-й бензин коштує 16 гривень, не піднімуть ціну вгору тільки тому, що у них впала реалізація. Якщо вони зроблять ще один крок вверх – то реалізація ще піде на один крок униз. А падіння зараз у різних операторів на загал складає близько 20-30%, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року”, – пояснив Сіренко.
“Зараз деякі експерти так би мовити “підігрівають” ринок, кажуть про здорожчання і готують до того, що і великі мережі підуть вгору. Але наразі у великих мереж зараз немає такої сильної аргументації, аби захистити високі ціни, аби ставити їх більше, ніж 16 гривень. Тому треба робити усе, аби ціна, яка є зараз, протрималась якомога довше. Нове здорожчання призведе до падіння реалізації, негативних наслідків у економіці. Будь-який завод, підприємство просто буде на суму, яка виділена на пальне, купувати його менше. Зараз у Європі такий більш-менш стабільний тренд – тобто, можна у цих цінах торгувати, і навіть дешевше”, – підсумував Сіренко.
Більше прогнозів стосовно ціни на пальне найближчим часом читайте у статті “Чи дорожчатиме бензин влітку?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас