У Лондоні українські чиновники переконують інвестувати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лондоні українські чиновники переконують інвестувати в Україну

Казна та Політика
374
Сьогодні в Лондоні другий день триває форум «Ukrainian investment day», де представники української влади та бізнес-еліт переконують європейців інвестувати в Україну. Форум відкрив своїм відеозверненням Президент України Петро Порошенко.
«Я впевнений, що цей захід розширить інвестиційні горизонти в Східній Європі. А ті, хто вже знайомі з Україною, можливо, отримають нові знання щодо українського ринку і побачать нові перспективи в контексті подій останніх 8 місяців», – заявив Президент.
Порошенко запропонував інвесторам звернути увагу на найбільш прогресивні українські галузі: сільське господарство, харчову промисловість, важку промисловість, IT та енергетику.
На форумі вже виступили голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, бізнесмени Віктор Пінчук, Олег Бахматюк, британські парламентарі.
Голова НБУ Валерія Гонтарєва розповіла на форумі про свою антикризову програму. Своїми першими завданнями вона бачить введення гнучкого курсу гривні, проведення «очисної» роботи у фінансовому секторі, спрощення та лібералізацію тендерних процедур, щоб вони стали прийнятними для західного капіталу.
«Ми так само плануємо ввести інфляційне таргетування. Спілкуючись з Міжнародним Валютним Фондом, ми дійшли висновку, що інфляційне таргетування буде введено в нашій країні протягом 18 місяців», – заявила Гонтарєва.
Голова НБУ особисто не була присутня на форумі – її спілкування з інвесторами в Лондоні відбувалося через відеозв’язок, з конференц-залу Нацбанку. Незважаючи на відстань, Валерія Гонтарєва змогла вільно спілкуватися з аудиторією і відповідати на запитання у прямому ефірі. Організатори телемосту запевняють, що такий підхід сьогодні все популярніший серед українських чиновників: він дозволяє економити бюджетні кошти і час на вирішення насущних питань.
«У країні складна обстановка і в такій ситуації першим особам необхідно приймати рішення максимально оперативно. У них немає часу на відрядження, між тим спілкуватися із західними партнерами потрібно. Професійний відеозв’язок вже сьогодні здатний створити ефект присутності – сторони в Києві та Лондоні змогли не тільки якісно донести інформацію один до одного, а й провести низку тематичних діалогів, не відриваючись від найважливіших справ усередині країни», – коментує Денис Шаповаленко, директор компанії «ДЕКОМ УКРАЇНА».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас